Pazar, Aralık 20, 2009

yolculuk nire hemşerim?!


"Nerelisin hemşerim?" sorusunun akabinde gelen "Neresinden?"e verilen "İçinden," cevabına karşılık ben de "Yolculuk nereye?" sorusuna "İçine" cevabını vermek istiyorum. Peki neyin içi? 
Avuçiçi, ceviziçi, kavuniçi, canımıniçi...
Aklınıza gelebilecek her iç kabulümüz bu günlerde ama en çok "kendiiçim" sanırım gitmek istediğim yer. 
Kaplumbağa misali kendi içime çekilmek, zorlanan kumanda tuşu gibi kendi içime kaçmak istiyorum.
Çünkü dışarısı çok gürültülü, acayip kalabalık. Her kafadan bir ses, bin dert çıkıyor. Duyduklarıma inanamıyorum, gördüklerim fazla geliyor, bildiklerim içimi daraltıyor. Peki ama içim daralmışken ben o içe nasıl kaçıp nasıl sığacağım, ha? Sorarım size!

Cevap beklediğimden değil ama bu aralar Kansas plakalı bir '67 Chevrolet bulsam arkama bakmadan atlayıp gideceğim. Arkama bakmayacağım; çünkü arka koltukla bagaj dolu olacak. En sevdiğiniz beş insanı, beş kitabı, beş giyeceği, beş albümü, beş filmi seçip yanınıza alsanız sadece ve beşte beş yapıp "arkayı beşleseniz", yetip de artmaz mı zaten?
Olmaa mı?
Olar be :))

Not:  "Klişelere bayılırım, listemi de yaparım" diyorsanız;
5 insan: C.Ş., R.Ş., M.P., H.D., S.B. ;) öperim!
5kitap:  Hayvan Mezarlığı (Stephen King),  Tehlike Şehri (öykü antoloji), Gülen Ceset (Anita Blake serisi-Laurell K. Hamilton), Mülksüzler (Ursula K. Le Guin), Mezarlık Kitabı (Neil Gaiman)
5 giyecek: Kot pantolon, kısa kollu t-shirt, parmak arası terlik, spor ceket, bağcıklı bot
5 albüm:  Hile yapıp sevdiğim müzisyenlerin karma şarkılarından oluşan beş CD hazırlardım herhalde (ipod ne ki?); Morrissey, AC/DC, Pearl Jam, HIM, Şebnem Ferah
5 film: The Crow, Hellboy I-II, Wristcutters: A Love Story,  Secret Window,  Eternal Sunshine of the Sporless Mind (Haha yine hile yaptım, Hellboy'un iki filmini tek filmmiş gibi saydım :PP) 

Eh yani olabiliyormuş pekala, olmazsa kalanları yoldan toplarız ördek gibin be ya :)) 


3 yorum:

Aydedeye havlayan dedi ki...

Neil Gaiman'sız, kısa kollu tshirt'süz, pearl jam'siz- özellikle p.j'siz- ve wristcutter'sız bi hayat kim düşünebilir ki!! :)
yine de 5 kitaba ek olarak Hess'in siddhartha'sını, giyeceğe kalın ve sıcak bir yün hırkayı,albüme Alice in Chains'in unplugged'ını ve filme de Arizona Dream'i eklemeden de buradan ayrılmaya içim el vermedi :))

foondah dedi ki...

Aslında Hess'in Bozkırkurdu'nu koyacaktım ama Anita çeldi aklımı, Alice in Chains'i düşününce de hemen Stone Temple Pilots geliyor aklıma ve karar veremiyorum :) Ama ceketi sıcak yün hırkayla takas edebilirim her an.. da Arizona Dream'i ne yaparız bilemiyorum, of ya ne zor seçim yapmak :) Gerçi Chevrolet'nin arkası geniş nasılsa, 6larız belki yaf :))

Aydedeye havlayan dedi ki...

Mimlendiniz efenim.. cevaplamak kesinlikle zorunlu değildir :)) ama ben vazifemi yaptım kaçarım :))

http://goktugcanbaba.blogspot.com/2009/12/2010-ne-getirsin.html