Perşembe, Mayıs 27, 2010

keşke herkes böyle olsa!

Allah hayırlara karşı getirsin sevgili okur; ikidir post yazacağım yazamıyorum. Tam elim klavyeye dokunuyor, yazıyorum üç beş satır sonra ne oluyorsa hop siliyorum. Elim yayınla'ya gitmiyor bir türlü, beğenmiyorum, beğendiremiyorum, yediremiyorum kendime. Dolmuşum belli, de nereye nasıl taşacağımı bilemiyorum, enginlere sığmıyorum, dingillere sığınıyorum, sığ sularda boğuluyorum.

Kimin lafıydı o; "küçük havuzda büyük balık olacağıma, büyük okyanusta küçük balık olurum" muydu neydi? (bravo muhteşem hafıza!) Affınıza sığınarak siktirsin ordan diyorum! Havuzu bulmuş da laf ediyor hıyar ağası, sana ne okyanustan, balığı da ızagara yapar yerik üstüne bir de büyük deviririk demek istiyorum izninizle. Açtırmasın benim bayramlık ağzımı...

Enginlere değil, küfürlere sığmıyorum gördüğünüz gibi (töbe Tanrı'ma!). Söz verip de tutmayan, lafa gelince mangalda kül bırakmayan, icraata gelince kömür gibi kararan, elaleme çamur atan, kendisine toz kondurmayan, cin olmadan adam çarpmaya çalışan, adammış gibi yapıp da bir bok olmayan tüm hıyarlardan bir hesap soracağım, bir küfür söveceğim, bir sopa da döveceğim var! Çıkarın defterleri tahsilat yapıyoruz!

Bunu söyleyip rahatladıktan sonra belirtmek istediğim başka bir nokta var. Şimdi ben elaleme verip veriştiriyorum ya güya buradan. Ey okur, sanma ki kendimi bir bok sandığımdan! Hayır, ne münasebet! Aksine, şu koskoca evrende bir toz zerreciği olduğumun farkındayım ve belki de o yüzden bu hırçınlığım (bak bak psikoanaliz de yaparmış kendine yazık). Tembelim, üşengecim, hayalciyim, gerçeklerden kaçıyorum, bencilim, korkağım, malım, eh biraz da gerzeğim ama soruyorum sana sevgili okur; tüm bunları olurken yalnız mıyım? Hayır, değilim; herkes de benim gibi işte! (bkz. bence artık ben de herkes gibiyim -değil, bence herkes de benim gibi artık!) Hepimiz malız, hepimiz salağız! 

Ancak...

Kimsenin de benim salak, mal, korkak, bencil, hayalci ve tembel olma hakkımı elimden almaya hakkı yok sevgili okur! Ben de böyleyim arkadaş! Gelmişim 26 yaşına artık geçmiş ola! Kalkmış bana "şunu şöyle yap, bunu böyle yap" diyorlar (onlar kendini biliyor!) ama sorarım size, alışmadık götte don durur mu?! Su yolunu bulur mu? Aşk her şeyi affeder mi? 

Affetmez babasını satayım! Ben de affetmem. O yüzden bırakalım herkes olduğu gibi olsun, neyse o olsun, götü başı oynamasın sevgili okur; delikanlı olsun ciğerimi yesin. Başka da hiçbir şeycikler demem, na bu kadar, bu seferki de resimsiz olsun!

2 yorum:

mrlmrl dedi ki...

+ hepimiz küçük balığız...tek bir farkla: büyük balıklar tarafından yutulan değil de onların boğazında kalan türden...boğazında kalınca da diğer büyük balıkların ensesine şaplak, dötüne parmak atarak çıkarabildikleri türden...özetle: okyanusta yaşayan en renkli akvaryum balıklarıyız tadına değil de bakılmaya doyulamayan...varsın renksiz büyük balıklar hükmede dursun...dittir et!

foondah dedi ki...

öyle zaten meralim, dittirmekten başka yapabilecek bir şeyimiz de yok maalesef, çırpınıp duruyoruz iki avuç suda boğulmamak için guluk guluk :))) ayrıca mucuk mucuk ;)))