Cuma, Aralık 11, 2009

chi loves everybody

-Aslı "She loves everybody" olan harika bir Chester French şarkısını modifiye ederek reiki şeysi yaptım bir nevi chi ile, sebebi son paragrafta ama öğrenebilmek için aradaki paragrafları da okumak zorundasınız :PP
 Normalde bebek düşkünü bir insan asla değilim, hatta daha dün BuddyTV'nin Dexter testinde "Which one of these gross things are you most comfortable around?" sorusuna "Kids" yanıtını vermiş bir insanım, ki diğer şıkların "Blood" ve "Dead bodies" olduğu düşünülürse, benimki gayet makul bir cevap. Yani çocuklarla sadece zeka yaşımızın yakınlığı nedeniyle iyi anlaşırım. O kadar. Ve fakat etrafımda bir sürü doğum gerçekleşmekte, bebekler doğmakta, insanlar üremekte. Canım Aslıhanım'ın Serhat'ından sonra sevgili üst komşu abi ve ablamızın Efe'si katıldı aramıza, hoşgelmişler sefa getirmişler, sağlıklı ve mutlu bir ömür sürsünler İnşallah ;)

Mesajımızı iletip resmimizin anlamını da açıkladıktan sonra ajanstan haberlere geçebiliriz sanırım...

Radyo Eksen'in tombul esmer hatun düşkünlüğü devam etmekte sevgili köfteler, Miss Platnum'la başlayan köfte hatun çılgınlığı The Gossip ve solisti Beth Ditto ile devam etmekte. Bence hiçbir mahsuru yok, Beth'i Platnum'dan daha çok severim, özellikle de 2007'deki Swarovski Fashion Rocks performanslarından sonra... Ancak genel olarak rock müzik adına bir düşüşte sanki Eksen. Mesela, Eksen'in yanında ikinci sırada bir alternatif olan Rock FM her daim sadık rock müziğe. Garip karışımlar, alternatif arayışlar yok. Sahici Rocker'ın Rehberi şeklinde, araya Türkçe Rock'tan örnekler sunarak ve bizi de aydınlatarak devam ediyor yoluna. Tebrikler, takipteyiz.

"Dünyayı sallayan hatunlar" konusuna gelirsek; Coco Chanel'den bahsetmek istiyorum. Şimdi Swarovski Fashion Show'du, efenim Chanel'di derken sanılmasın ki modayla alakam var. Yeni yıldan yeni yıla Victoria's Secret defilesi izleyen, ancak hiçbir zaman modayı takip etmeyerek kendi modasını yaratan (!!!), ki rahatlık ve salaşlık ne zamandır moda sorarım size, bir bünye olarak geçen hafta ve bu hafta Perşembe olmak üzere Cnbc-e'de iki bölüm olarak yayınlanan Chanel filmini izledikten ve ardından ufak bir araştırma yaptıktan sonra hayran oldum hanımefendiye (matmazel). Başarılı, bağımsız ve hayallerinin peşinden giden güçlü bir kadın olarak bile zaten takdire şayan iken, bir de kadın modası hakkındaki çığır açan görüşleriyle gönlümüzdeki yerini kazandı. Matmazelin de dediği gibi, "Fashion fades, only style remains the same". Başarısızlıklarla kösteklenmeyen, aksine azimlenen, kim ne derse desin yoluna devam eden ve istediğini yapan bir kadın Gabrielle "Coco" Chanel ve sözleriyle de tasarımcıdan çok filozof mübarek. "Luxury must be comfortable, otherwise it is not luxury" diyerek benim de hayat felsefemi özetliyor kısaca ;))


Böylece "chi" ile başlayan postumuzu da "she" ile noktalıyoruz sevgili feministseverler. Ve fark ediyoruz ki, İngilizce'de kadın zamiri olarak kullanılan "she" kelimesi ile Çin kültüründe yaşamın özündeki enerji anlamında kullanılan "chi" kelimesi birbirine ne kadar da benziyor ;))
Chi'niz de she'niz de bol olsun; evren sizi sevgiyle kucaklasın sevgili köfteseverler!
-Evren kim lan?!!

2 yorum:

mrlmrl dedi ki...

Matmazel Chanel benim de hayat felsefemi özetlemiş kısaca .) lakin görüp de izleyemedim filmleri yahu...tüh! :P neyse başka kışa artık...

foondah dedi ki...

Cnbc-e'yi tanıyorsam bir dahaki ay tekrar verirler filmleri meralim üzülme ;))