Pazar, Mayıs 15, 2005

köfte kardeşliği!!!

Canım hiç arkadaşı yok mu bu sulu köftenin? Bittabii var! İşte Sulu köftenin dostları; yani diğer köfte çeşitleri!

İçli köfte; baharatlı, cevizli ve pek tabii bol kıymalı bu nadide köfte çeşidi aynı zamanda adı gibi pek "içli" bir arkadaşımızın lakabı olmuştur. Çok hisli olmasından başka sulugözlü özellikler de gösteren bu köfte"hor"un suluköfteyle bir kan bağı kesinlikle yoktur.

İnegöl köftesi; cennet vatanımın yine cennet gibi bir parçasından, İnegöl'den bir tarif. Hem uzun, ince ve sert bir köfte türüdür, hem de sulu köftenin kardeşlik halkasının en ince zincirinin, adına yakışır ince, uzun ve çetinceviz bir arkadaşımızın takma adıdır.

Kadınbudu köfte; bol yumurtalı, bol yağlı ve yapımı pek zahmetli köftemizin karakteriyle özdeşleştiği arkadaşımız da pek tabii ismine yakışır şekilde etine "budu"na dolgun özellikler sergilemektedir. Ancak kendisi şu aralar rejimi dolayısıyla köftelerden uzak durmaktadır.

Mercimek köftesi; mercimek gibi faideli ve bereketli bir baklagilden yapılan bu leziz köftenin isimdaşı arkadaşımız da cemiyete son derece faideli bir köfte kardeşimizdir, soğuk olarak servis edilmesi tavsiye edilir.

Patates köftesi; adını tamamen patates gibi sapsarı olmasından alan bu köfte kardeşimiz ise gayet hafiftir, az yağlıdır, kilo yapmaz. Yalnız 1 su bardağı çiçek yağında kızartılırken utanıp pembeleştiği görülür.

Kuru köfte; adı üstünde, sulu köftenin tam tersi, gayet ciddi şahsiyetli bir arkadaşımızdır, öyle sulu şakalardan hiç hoşlanmaz. Adındaki "kuru"dan yola çıkarak tuzunun da kuru olduğu rivayet edilir. Domatesli mantar yahnisinin yanına çok yakışır.

Dalyan köfte; yapılışı gayet karışık ve zeka isteyen bu köftemiz ise cüssesi "dalyan" gibi olmasa da yüreği "dalyan" ve pek tabii zeka küpü bir arkadaşımıza takma ad olmuştur. İsteğe göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis edilir.

Kaşarlı köfte; !!! Hahhaahaa...! Nasıl da atladınız hemen di mi?! Hayır efendim, yok öyle şey! Kaşarlı falan bi köfte yok bizde, neymiş o kaşarlı köfte! Töbe töbe... Yok kardeişm, illa kaşarlı yiicem ben diyen gitsin, başka kapıyaa!!!

:))

Hiç yorum yok: